Förflytta dig till innehållet

Från ”Parlamentet” i Dalsbruk 2018

”Parlamentet” har diskuterat åldringsvården i Kimitoöns kommun. Flera personer, men ingen politiker har hört sig för om ”Parlamentets” åsikter.
Vi anser att dagisarna, skolorna, sjukvården och åldringsvården fortfarande skall vara i kommunens regi. Vi vill inte att man säljer Almahemmet och Hannahemmet.
På högsta nivå inom kommunen förs diskussioner med privata aktörer. Diskussionerna, säger man, gäller inte försäljning av fastigheter, utan handlar mera om fastigheternas värde. Men försäljningsrykten är svåra att bli av med.
”Parlamentet” har bekantat sig med Attendos planer som finns på nätet. Man vill till exempel renovera Almahemmet till ett serviceboende. Man vill bygga ett nytt ”Hannahem” någonstans i Dragsfjärd.
Man kunde överta måltidstjänster och hälsovårdstjänster med mera. Här finns många lockande erbjudanden för beslutsfattarna.
Vi vill som blivande klienter vårdas i hemkommunen vilket kanske inte sker den dag privata vårdbolag övertagit vården. Vi kan då hitta oss till exempel i Tövsala (Taivassalo), Loimijoki (Loimaa) eller någonstans där vårdbolaget har lediga platser.
Elaka tungor undrar om beslutsfattarna sparar Silverringen i Västanfjärd för egna framtida behov. Silverringen finns inte på anbudslistan.
”Parlamentet” sätter tummen ner för hur man skötte pensionärernas namninsamling gällande åldringsvården i Kimitoöns kommun. Nästan tvåtusen personers åsikter i en liten kommun kan bara inte antecknas ”till kännedom”. Ärendet rättades dock till vid senaste fullmäktigemöte.
Har beslutsfattarna totalt glömt varför de blivit invalda? Som invald borde man känna en moralisk skyldighet att beakta väljarnas åsikter.
De här nästan två tusen namntecknarna (vid senaste val röstade 3 894 personer) kommer att förvandlas till nära två tusen väljare vid nästa kommunalval. Då gäller det för blivande kandidater att ”lobba” rätt. ”Lobbningen” kom nog igång redan på senaste fullmäktigemöte.
Våra blivande ”parlamentsledamöter” i Dalsbruk sköter sig fortfarande. Torgets fina estrad är lika ren och fin som vid invigningen. Att man kör moped och scooter i byn hör till ungdomarnas sysselsättning, men får naturligtvis inte ske var som helst. Vi tror inte att våra ungdomar super mera än landets övriga ungdomar. Vi tror att våra ungdomar var ärligare än landets övriga vid utfrågningen.
Beslutsfattarnas omskrivna Öröresa var inget bra exempel för ungdomarna. Förvånansvärt stora mängder alkoholhaltiga drycker fanns med på resan.
Väderspåmannens prognoser som brukar stämma till 90 procent blir för vintermånaderna på en mycket lägre nivå. Han säger själv att han kanske misstolkat björken.
Han missade också påskens snöyra som brukar återkomma varje påsk.
Vi är ett par medlemmar som kanske kommer ut med egna prognoser till sommaren. Spåmannen säger att vi inte skall befatta oss med sånt som vi inte riktigt förstår.
Han har i snart 70 år spått väder. Han säger att han vet vad han talar om. Vädret är ju trots allt nyckfullt.
Olympiska spelen med alla sina tävlingar är förbi med både goda och dåliga resultat. Tävlingarna fortsätter hemma hos oss. Som pensionärer gäller det att ta vara på varje guldkorn som dyker upp under vardagen.
Min hustru och jag brukar tävla med varandra om vem som hittar mest pepparkorn i till exempel i köttsoppa men också i andra rätter. Senast blev resultatet 12–8 till min hustrus fördel. Tävlingen har redan spritt sig till unga barnfamiljer.
Bengt Gustafsson

Dela artikeln

En kommentar: “Från ”Parlamentet” i Dalsbruk 2018

  1. Ö-bo skrev

    Tack för era fina åsikter u Parlamentet, håller med er på alla punkter.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter