Från Paris till Åbo – för Årets sommelier är vin inte bara smak utan ett sätt att resa
Monica Forssell
Årets sommelier och kanske också Årets Åbobo? Christina Haukka har gått från jobb på krematoriet i Åbo till att välja viner på landets enda Michelinrestaurang utanför Helsingfors.
Det är förmiddag i Michelinrestaurangen Kaskis. Bestick läggs fram, varor tas emot, såser puttrar i köket. Ett jämnt sorl av prat blandat med musik strömmar ut i den lilla salen…
Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare.
Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla
Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben.
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.