Förflytta dig till innehållet

Från Paris till Åbo – för Årets sommelier är vin inte bara smak utan ett sätt att resa  

Monica Forssell
En kvinna som smakar på ett vin.
Årets sommelier och kanske också Årets Åbobo? Christina Haukka har gått från jobb på krematoriet i Åbo till att välja viner på landets enda Michelinrestaurang utanför Helsingfors.
Det är förmiddag i Michelinrestaurangen Kaskis. Bestick läggs fram, varor tas emot, såser puttrar i köket. Ett jämnt sorl av prat blandat med musik strömmar ut i den lilla salen…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter