Förflytta dig till innehållet

Framtidsfabriken i Pargas söker unga hjärnor

Framtidsfabriken. Foto: Henrik Zoom

I Framtiden:

– Finns det inga nya psalmer.

– Finns det bröd som gör att man kan flyga och det heter himlabröd.

– Får man aldrig sikta på någon annan med en bössa.

Sagt av barn vid Fyrklöverns daghem, elever vid Arkipelag musikinstitut och Konstskolan Pictura.

Vad är viktigt år 2019, 2117 eller år 3017? Vad tar var och en av oss med sig till framtiden? Vem bestämmer hur framtiden ser ut? Varför skall man fundera på framtiden så mycket?

Sådana frågor ställer sig Framtidsfabriken. Det är Pargas stads tvärkonstnärliga och flerspråkiga projekt för barn och unga som blickar framåt.

Framtidsfabriken ordnas i samarbete med den grundläggande konstundervisningen under hösten 2017. Projektet är en del av Finlands 100-årsjubileum.

Framtidsfabriken vill ge barn och unga chansen att jobba med olika konstformer under professionell ledning och via dessa konstformer drömma, fundera och bearbeta känslor samt rädslor gällande framtiden.

Framtidsfabriken söker barn och unga i åldern 12–29 år att komma med och skapa en levande utställning som öppnar sina dörrar för allmänheten i december.

Är du nyfiken? Ta dig till Piug Kultursal, Skolmästargatan 5, söndagen den 17 september kockan 13–16. Då är det ”kickoff” för projektet med workshops.

– Om du är intresserad av framtiden, musik, teater, dans, hantverk, bildkonst, video, ordkonst eller någon annan konstform så vill vi ha med dig. Hur ser vår framtid ut, kom med och bestäm! hälsar Framtidsfabriken.

Mer info på futurefactory2017.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter