Förflytta dig till innehållet

Framtiden för Satava och Kakskerta diskuteras på två öppna träffar

Hur ska den här delen av Åbo utvecklas? Foto: Jan-Ole Edberg


Åbo stad ordnar två invånarmöten för att redogöra för och diskutera den nya delgeneralplanen för öarna Satava och Kakskerta. En delgeneralplan definierar hur man bygger i framtiden och anger målen för hur många som kunde bo i området.
Den första träffen är på onsdag den 7 november klockan 18–20. Platsen är Satava församlingshem på Samppavägen 90.
Den andra träffen är på Kakskerta på torsdag den 15 november klockan 18–20. Det här är i auditoriet i Paasikivi-institutet på Harjattulavägen 80.
Tanken är att diskussionen under den första kvällen skulle fokusera på Satava, den andra på Kakskerta.
Utkastet till delgeneralplan presenteras av ingenjör Olavi Ahola. Ämnen som diskuteras är bland annat miljöskydd och avloppsförordningen. På plats är därför representanter för stadens miljöskydd och för Valonia, Egentliga Finlands servicecenter för hållbar utveckling och energi.
Efter tillställningarna kan invånare kommentera delgeneralplanen samt ge feedback via en kartbaserad enkättjänst. Alla kan bidra med åsikter, men enkäten har också frågor som är specifika för fastighetsägare.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter