Förflytta dig till innehållet

Framtida hälso- och välfärdstjänster i skärgården

Åbo Underrättelsers logo

Det viktiga välfärdsområdesvalet är här, och nu gäller det för oss i skärgården att se till att vi får in en erfaren kandidat som kan se till att våra behov tas i beaktande i det nya välfärdsområdet. Välfärdsfullmäktige kommer i framtiden att besluta om vår social-, hälso- och sjukvård samt vårt räddningsväsende, frågor som kommunerna i nuläge själva har ansvar över.

Det finns flera SFP-kandidater som vill och kommer att bevaka tvåspråkiga hälso- och välfärdstjänster i bl.a. skärgården, vilket är bra. Däremot är det en annan sak att verkligen själv leva och verka bakom flera färjor. Därför väljer vi att, i detta viktiga val, rösta på Merja Fredriksson från Pargas, Korpo.

Styrelsen för SFP i Korpo

Ingrid Jansson
Magnus Jansson
Laura Wickström
Siv Wikström
Erika Silventoinen

Dela artikeln

En kommentar: “Framtida hälso- och välfärdstjänster i skärgården

  1. Pehr-Olof Rönnholm skrev

    Det är lätt att hålla med Ingrid Jansson m.fl. Om SFP ska få in två medlemmar från Pargas i fullmäktige är det allt skäl att alla som har en röst kvar röstar på Merja Fredriksson. Med stor sannolikhet har den andra huvudkandidaten redan så många centrumröster att de går förlorade i ett valförbund. Därmed inget ont sagt om de övriga kandidaterna.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter