Förflytta dig till innehållet

Frågor till Kimitoöns kommun

”…..Hur kommer det att se ut i framtiden för tandvården för befolkningen i södra delen av ön, samt skärgården? Hur och när har man tänkt informera befolkningen om på vilket sätt Kimitoöns kommun ska ordna tandvården för barn och ungdom? Vart ska tandvården i Dalsbruk flytta? Där finns tre fungerande tandläkarstolar för tillfället? Hur ska våra äldre på bäddavdelningar och ålderdomshem få den tandvård som hör till åldrandets tandvårdsprogram? Var jobbar tandhygienisterna och vilka är deras ansvarsområden?
Alla politiker och tjänstemän inväntar sommar och semester, det är inte mycket som rörs om i grytan just nu. Kanske beror det på att man inväntar att befolkningen bejakar och tröttnar, eller kan hända man jobbar på för att nå bästa resultat i all tystnad.
Jag är väldigt skeptisk när ingen pratar, när ingen har åsikter eller när alla nickar medgivande.
Men nu har frågor ställts och med iver inväntas svar.”
Bland annat dessa frågor ovan ställde jag i ÅU den 17 maj, inget svar har publicerats ännu…
Såg i ÅU att man ordnat en invånarträff där man försöker få reda på varför invånare ställer sig kritiskt till kommunen och dess förehavande, visste inte om denna invånartillställning och hade kanske heller inte gett min tid att gå, men jag har ställt frågor till kommunens ledning och beslutsfattare i ett forum, och förväntar mig ett svar.
Det är ett socialt forum (ÅU) som många av öns invånare läser, och säkert även beslutsfattare och politiker läser.
Vem känner sig manad att besvara frågor och vem har en skyldighet att besvara? Detta är en sak som vi är missnöjda med, inget svar ges i ett öppet forum…
Vill inte ha svar på Facebook sidor utan ett uppriktigt svar i en tidning som många läser och vill därmed ha en rak koversation med beslutsfattare inom kommunen. Att inte bemöda sig om ett svar visar på nonchalans och arrogant beteende, det är inget en bra kommunleding eller annan personal i ledande ställning torde fika efter.
Marita Walk
Dalsbruk

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter