Förflytta dig till innehållet

Fräck vedstöld i Korpo — halva vedboden tömdes

En vedhög
Halva vedboden var tömd då familjen kom ut till stugan i fredags. Foto: Privat När Pargasbon, som här vill vara anonym, i fredags kom till sin stuga på en liten ö utanför Wattkast märkte hon att dörren till vedboden var öppen.…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Fräck vedstöld i Korpo — halva vedboden tömdes

  1. Peter Petterson skrev

    En fräck stöld, som får mig att minnas ett liknande fall, så långt tillbaka som på 70-talet, i Jomala på Åland. Jag hade vid den tiden ärvt en gammal backstugusittarstuga efter en släkting. Där fanns, förutom torp och fähus, ett stort vedlider med den finaste björkved, fylld från golv till tak. Varje gång jag kom hit, upptäckte jag att det hade minskat anmärkningsvärt i lidret. Till en början mindre mängder, i hopp om, att ingenting skulle upptäckas. Slanorna jag hade spikat över den breda dörren hade omsorgsfullt avlägsnats och sedan spikats igen. Men jag såg detta förstås, och grunnade länge på vem som var så fräck. När jag kom tillbaka efter ett längre uppehåll i mitten av 70-talet, var plötsligt all ved borta. Anmäldes förstås men ingen hade kurage nog, att peka ut den skyldige. Polisen lade ner fallet. Det rörde sig om åtskilliga kubik åtråvärd björkved. Jag hade mina misstankar och senare kom det fram skvallervägen, vem som var den skyldige. Ingen landsvägsstrykare men väl en närliggande bybo tydligen. En del annat smått och gott försvann också, förutom sönderkastade fönsterrutor, som kunde addresseras pojkarna i byn. Jaja, hänt är hänt, men fräckheten kan ta sig stora proportioner.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter