Förflytta dig till innehållet

Fotografier från snart hundraårig tegelfabrik visas i Villa Lande

Emilia Örnmark
Foto av ett foto som visar ett löpande band.

Under titlar som ”Hårda minnen”, ”Smatter”, ”Evighetsmaskin” och ”Skärare” hänger nu fotografier i en utställning från tegelfabriken Tiileri i Mjösund i Villa Lande i Kimito. Utställningens namn är kort och gott Visit Tiileri och den hänger kvar månaden till slut.

Åtta personer från Kimitoöns konstförenings fotosektion Focus har tagit de 24 fotografierna. De är Anita Österberg, Jorma Harju, Jouko Jokinen, Kaisa Lindström, Lasse Lindström, Marianne Jokinen, Marjatta Karikoski och Monica Hollsten.

– Vi gjorde en resa till Mjösund, blev mottagna av fabrikens direktör och var där i några timmar, berättar fotosektionens ordförande Marianne Jokinen.

dam vid en vägg där fotografier är utställdaEmilia Örnmark
Marianne Jokinen är fotosektionens ordförande och medverkar också i utställningen.


I Mjösund har tegel producerats i nästan 100 år och fabriken sysselsätter i cirka 50 personer.

Gruppen var fascinerad av vad man såg i fabriken och av att så mycket material återanvänds, till exempel mals gamla toalettstolar sönder och blir nytt. Många reagerade också över den höga ljudnivån och mörkret på denna arbetsplats.

Fotosektionen har gjort fler resor i närmiljön, till exempel till Nystad och till Purunpää, och planerar nu en resa till Örö.

fem upphängda fotografierEmilia Örnmark
Det här är en del av utställningen Visit Tiileri, som kan beskådas i Villa Lande månaden till slut.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter