Förflytta dig till innehållet

Fotbollssupportrar kan få bo i flytande hotell i Qatar – Åboföretaget Admares skrev under föravtal

Flytande hotell.

Visionsbild: Admares


Åboföretaget Admares  har undertecknat ett föravtal om att bygga 16 flytande hotell i Qatar på ön Qetaifan Island North.
Meningen är att hotellen ska erbjuda inkvartering åt supportrar som kommer för att följa med världsmästerskapen i fotboll 2022.
Om hotellen byggs blir de 72 meter långa och 16 meter breda. Alla hotellen blir identiska och ska ha 101 rum, restaurang och bar.
Flytande hotell.

Visionsbild: Admares


Admares är marknadsledare då det gäller alternativa fastigheter. Företaget kombinerar marinteknologi med traditionellt byggande för att skapa flytande hus.
— Det här är första gången någonsin som flytande hus kan komma att användas som temporär inkvartering i den här skalan. Eftersom hotellen väger mindre än kryssningsfartyg kräver hotellen inga stora hamnar eller djupt vatten, säger vd för Admares Mikael Hedberg, och fortsätter:
— Efter världscupen kan hotellen placeras invid vilken strand som helst med över 4 meter vatten. Vi är entusiastiska över att på det här sättet kunna vara en del av FIFA World Cup 2022.
Öppningsmatcherna och finalen kommer att spelas på Lusail International Stadium, som ligger i närheten av Qetaifan Island North.
Det är första gången VM i fotboll ordnas i Mellanöstern.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter