Förflytta dig till innehållet

Fotbollsfusion kan bli oundviklig på Kimitoön?

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Fotbollsfusion kan bli oundviklig på Kimitoön?

  1. Kenneth Wilen skrev

    Anngående Norrskata Gästhamn och Kaffeservering så dricker man nog Kaffe varje dag mitt i byn på Wilens veranda samt njuter av läskande drycker i gott sällskap

  2. Leif Byman skrev

    Fotbollen på Kimitoön
    Efter att ha begrundat Tom Simolas ledare i ÅU den 6 juli 2019 vill jag framföra mina personliga tankar om fotbollen på Kimitoön. På kort sikt är det svårt att hålla div. 3 och 4-nivå med enbart spelare från ön. Detta är tyvärr ett faktum. Befolkningen minskar och med det förstås ungdomarna. Många studerar utanför ön, vilket gör det svårt att deltaga i träningar flera gånger i veckan. Detta problem gäller förstås inte bara Kimitoön. Jag hörde t.ex från Ekenäshållet att dom i några matcher ibland har endast tre-fyra ekenäspojkar i öppningselvan. Under mina 25 år som aktiv inom FC Boda har vi alltid haft några förstärkningar utifrån ön, såväl spelare som tränare. Detta för att kunna erbjuda matcher i division 3 eller 4. Ekonomiskt har vi hittills klarat oss förvånansvärt bra tack vare våra trogna sponsorer som har velat stöda oss, men som Simola säger i sin ledare kommer också den ekonomiska biten att bli tuffare för varje år. Detta gäller också fotboll på högsta nivå i Finland; man kan nästan rangordna lagens placeringar i serien enligt budgetnivå.
    Den viktigaste frågan då det gäller fotbollen på Kimitoön är; vill vi eller vill vi inte erbjuda den nivå på öns fotboll som FC Boda förtjänstfullt har lyckats erbjuda under tiotals år?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *