Förflytta dig till innehållet

Fossila tankar att ha fossilt i tanken – men alternativen ska vara reella alternativ

kvinna med glasögon och randig topp
Finlands klimatpanel kommer med en ny rapport som kan få mången bilist att hicka till: dyrare bränsle behövs för att Finland ska nå sina klimatmål inom utsatt tid. Förslaget är…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Fossila tankar att ha fossilt i tanken – men alternativen ska vara reella alternativ

  1. Åke Syysloiste skrev

    1. Det är ju inte förbränningsmotorn som är boven, utan bränslet. Hittills har vi inte sett ett syntetiskt bränsle, som är realistiskt. Skulle det finnas, så blir ju alla bilar fossilfria.

    2. Jag kan inte se elbilen som ett alternativ. Det skulle kräva bättre produktion av el. Däremot vätgasdrift, som ju Toyota m fl håller på med. Dessutom är det ju så att bensinbilar kan konverteras till vätgasdrift.

  2. Bengt Karlsson skrev

    Markku Ollikainen gör det jibb han anställts att göra. Faktum är dock att Finlands storhetsvansinniga klimatmål borde skrotas. Geografiskt är Finland ett stort, glesbefolkat land och ekonomiska transporter är livsviktiga för handeln, industrin och befolkningen (som tillstor del ännu har nära rötter tilllandsbygden). Också exportindustrin är beroende av konkurenskraftiga transporter till sjöss. Från dagens horisont är det svårt att se konkurenskraftiga alternativ till fossildrivna fordonstransporter. Litium-brytningen är eko-katastrofal och det har visat sig att eldrivna fordon spontant fattar eld. Se också min insändare med tilläggskommentarer ÅU 09.01 2022″Elfordons doldakostnader…”. Dessutom är uppfattningen om fossilbränsle drivna fordons negativa inverkan på klimatet baserat på politiska beslut utan täckning av vetenskapen!!!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter