Förflytta dig till innehållet

Fortfarande är vattenpölen kvar

För några år sedan förbättrades Kaskisvägens vägavsnitt mellan Kuppisgatan och Kommunalsjukhusvägen. Aktören grävde upp hela vägavsnittet, bytte ut alla rostiga dagvattenrör.
Man bytte även ut flera dagvattenbetongbrunnar. Den djupaste grop var flera meter djup, med klena stängsel runt.
Kaskisvägens vägavsnittet mellan Kuppisgatan och Kommunalsjukhusvägen är en liten esplanad och har grönområde mellan vägfilerna.
Vägavsnittet var stundom dubbelriktat. Aktören förbättrade även lättrafikleden på båda sidor. Aktören lade om stenbeläggningen och asfalterade lättrafiklederna.
I korsningen Kuppisgatan och Kaskisvägen, finns ett elskåp. Då också vägbelysningen förnyades på vägavsnittet, lades nya elkablar till och från reläskåpet.
Av någon anledning, lät aktören bli att släta ut sanden med markvibrator runt elskåpet, för att bana väg för asfaltering.
Om kontraktet eller pengarna tog slut, eller om något annat inträffade, för att allt sedan förbättringsarbetet, har en vattenpöl invid elskåpet förargat fotgängare och cyklister.
För att undvika vattenpölen, måste gemene individer antingen promenera eller cykla genom vattenpölen, promenera/leda cykeln uppe på stenbeläggningen och är då 10 centimeter från körbanan.
För ett år sedan, 14.11.2017, tog jag kontakt med Åbo stad/Kuntec via stadens feedbackformulär, för att staden skulle åtgärda vattenpölen och området runt elskåpet.
Inget hände! Mitt enda hopp var att Kuntec skulle återkomma till saken.
Vattnet i pölen kommer inte uppifrån, utan underifrån.
Nu har jag ånyo, 10.9.2018, tagit kontakt med Åbo stad/Kuntec via feedbackformuläret om samma vattenpöl och med samma förslag som för ett år sen. Kuntec har ännu inte svarat…

Magnus Taxell

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *