Förflytta dig till innehållet

Förstår Fias frustration

Det är lätt att hålla med Fia Isaksson, kulturchef i Pargas, som påtalar (ÅU 1.6) de sena beskeden för evenemang. Udden på frustrationen skall helt riktas mot Regionförvaltningsverket (AVI) som i Egentliga Finland tycks ha en påvligare linje än Påven själv.

Det är inte bara kulturen som drabbas utan i högsta grad även idrottskulturen.

När detta skrivs kl. 16 vet inte ännu Pargas IF om man får spela sin division 2 match mot Espoon Palloseura på onsdag kväll. Alltså i morgon.

I Esbo måste de vara helt oförstående att Pargas tycks vara den enda orten i Finland ( St Karins ?) där division 2 matcher inte får spelas, inte ens fast läktarna skulle gapa publiktomma.

I Pargas har vi inte haft smittofall på länge och smittokoefficienten är väldigt låg. Som Fia säger, man blir frustrerad som arrangör! Men även som supporter och endast i den rollen numera, vill jag framhäva.

Hur kan det vara så här? Det tycks saknas helt sunt bondförnuft i AVI. Har Pargas någon representant i AVI s beslutsfattande organ som kunde ge ett svar på hur man resonerar?

FC Inter och TPS har i Åbo kunnat spela matcher inför en publik på upp till hela 6 -10 personer.

Restaurangerna intill stadionen kan däremot visa matcherna live, ishockey och fotboll , med många gäster som har fyllda stop och sitter tätt in på varandra. Var finns logiken?

Är det inte säkrare att sitta med betryggande avstånd på en uteläktare där drycker dessutom är förbjudna.

För övrigt fick jag också back på att ordna styrelsemöten (4 personer) i min egen loge i Veritas Stadion på matchdag. En loge som är jämförbar med en pytteliten etta i ett höghus. Jag skulle gärna önska ett besked om med vilken rätt AVI kan göra en sådan inskränkning i privatlivet.

Men det är ju ett annat case som Justitieombudsmannen kunde ta ställning till. Får se vem som får sitta i karantän efter att den behandlingen är gjord. Mina juristbekanta är enstämmigt övertygade om att AVI här har överträtt sina befogenheter.

Dela artikeln

En kommentar: “Förstår Fias frustration

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter