Första nollan för ParSport den här säsongen — körde över Kiekkohait med 7–0

ParSports målvakt Peter Hellberg höll nollan mot Kiekkohait. Foto: Mikael Heinrichs

ParSport följde upp torsdagens målfyrverkeri i hockeytrean då man spelade 7–7 mot TuK-V med en solklar 7–0-seger mot Kiekkohait från Salo i eftermiddags.
Kiekkohait hade sin kanske bästa chans att sätta pucken bakom Peter Hellberg i ParSport  efter sex minuter då man fick en straff, men misslyckades. Istället gjorde hemmalaget 1–0 i powerplay då Rami Jalonen styrde in Emil Lassinniemis skott från blålinjen i första perioden — och fortsatte ösa på i andra perioden som slutade 3–0 till hemmalaget. I ärlighetens namn hade man kunnat sätta dubbelt så många mål i mittenperioden.

Tydlig klasskillnad

Senast då Oskar Kerke gjorde 5–0 i powerplay alldeles i början av sista perioden var matchen avgjord. Kiekkohait som körde på med endast två hela femmor hade inte mycket att säga till om och Hellberg pressades inte ens till sitt yttersta på slutet för att hålla nollan. Det blev 29 räddningar för ParSport-keepern mot kollegan Lauri Suutaris 49 ingripanden.

Lagkaptenen Mats Walli såg Aatu Männikkös 3-0-mål från nära håll. Foto: Mikael Heinrichs

För ParSports del befäste man nu sjundeplatsen i tabellen då åttan Kiekkohait nu ligger tre poäng bakom. ParSport spelar sin följande match borta nästa fredag mot tabellfyran KJK i Kankaanpää.