Förflytta dig till innehållet

Första kvinnan

Vi har många kvinnor som genom sin uthållighet, kunnighet och förmåga att samarbeta har visat resultat inom politiken.
Ulla Achrén är en av dem. Hon var den första kvinnliga ordföranden för Svenska folkpartiet i Åbo och den åboländska kretsen, den fösta kvinnan i Åbos stadsstyrelse och som partisekreterare för SFP, den första kvinnliga förvaltningsdirektören för Åbo Akademi.
Ulla har i sina uppdrag jobbat för både regionen och hela Svenskfinland. Hon har varit med om grundandet av daghem och svenskspråkig avdelning inom åldringsvården, inrättande av nya svenska skolor och beslut om utvecklande av miljövänliga energilösningar för produktion av elektricitet och värme och varit med och påverkat beslut som gäller forskning och utbildning.
”Vi har alla våra politiska idoler, personer som vi respekterar framför andra. Min är Elisabeth Rehn – Finlands och Europas första kvinnliga försvarsminister, en banbrytare på människorättsfrågor, en person som bryr sig om andra mera än om sig själv”, svarar Achrén på frågan om vem som är hennes politiska idol.
Som Elisabeth Rehn – första kvinnan – vill vi se Ulla med hennes erfarenhet, energi och beslutsamhet som den första kvinnan i riksdagen från Egentliga Finland för Svenska folkpartiet.
Christel von Frenckell-Ramberg
Otto Ilmonen
Jarl Ahlbeck
Terhi Vörlund-Wallenius

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter