Förflytta dig till innehållet

Forskare: Normaltid bättre än sommartid – omröstning om tidszon öppnar inom kort

Mer än 80 procent av de som deltog i EU:s enkät på nätet vill skrota tidsomställningen under sommarhalvåret. Foto: Pixabay Ett medborgarinitiativ år 2017 om att sluta ställa om klockan två gånger om året fick Finland att föra frågan till EU-nivå.…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Forskare: Normaltid bättre än sommartid – omröstning om tidszon öppnar inom kort

  1. Tom Nurmi skrev

    För att också ge en saklig kommentar så skriver jag nu att det är helt onödigt att ställa klockorna på sommartid för några månader, men om man vill kan man ju nationellt eller även lokalt ändra tidtabeller och även arbetstider för sommaren. Omställningar som inte omfattas av alla andra länder krånglar bara till det…. Jorden roterar ca ett varv /dygn och vi har sedan långt tillbaka en del fastställda tidszoner. Varför skall man rubba dem?

  2. Tom Nurmi skrev

    Det finns ju åtminstone tills vidare bara 2 tider vi växlat mellan, sommartid och normaltid och normalt är det inte heller att man flyttar alla sina klockor ett par gånger om året. Det blir många spikhål om väggklockor skall flyttas.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *