Förflytta dig till innehållet

Forskare: "Endast en tidsfråga tills paketsorteringen automatiseras"

Sympatistrejkerna pressade fram en lösning i tvisten om Postens 700 paketsorterare. Men det är endast en tidsfråga innan paketsorteringen vid Posten automatiseras, tror forskare vid Näringslivets…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Forskare: "Endast en tidsfråga tills paketsorteringen automatiseras"

  1. Göran Ek skrev

    Skulle egentligen ha varit möjligt att automatisera paket-/postsorteringen till 99% redan för flera år sedan om viljan skulle ha funnits och vågat ta beslutet.
    Problemet är att samhället är byggt på gammal grund som vittrar sönder om man inte förnyar hela systemet, som t.ex medborgarlön. Sen kan man diskutera om digitaliseringen/automatiseringen skall beskattas och vad det kan leda till. Tror någon att företagen hålls kvar om maskiner skall beskattas? Finns alltid ”skatteparadis” som lockar till sig företagare att ha sina serverparker placerade. Kanske Finland borde satsa på denna idé med tanke på svalt klimat och därmed sänker kostnaderna för kylning innan t.ex Sverige eller Norge gör det 🙂
    Det som är mer oroande över digitaliseringen är något som har pågått länge redan och det är insamlingen av information och kartläggning av folks vanor och ännu värre enligt tro och politiska åsikter. Google och Amazon kartlägger för sitt bästa, men när myndigheter och staten börjar kartlägga medborgarna så är det värre. Snart snokar t.ex FPA och försäkringsbolagen i ens sjukhistoria och vad kan konsumerar och nekar en ersättningar i framtiden pga. t.ex ”fel” livsstil eller x% risk att insjukna i y-sjukdom.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter