Förflytta dig till innehållet

Förnyade Tackork gård kombinerar yoga och jakt — mångsidigt program för enskilda besökare och grupper

Lassi Määttä framför bastu
Lassi Määttä framför Tackork gårds gamla rökbastu. Foto: Lilly Björklund Förra året började Lassi Määttä erbjuda brunchservering och bastubad på Tackork gård som en sidoverksamhet. Han…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Förnyade Tackork gård kombinerar yoga och jakt — mångsidigt program för enskilda besökare och grupper

 1. Britt-Marie Juup skrev

  Lassi Määttä har under två år utvecklat Tackork som lockar många och mycket av det han bjuder sina gäster på låter jättebra. Nytt för hösten berättar han att är jakt för erfarna och nybörjare. Det får mig att på allvar ställa frågor:
  – Vill man verkligen gå tillbaka 100 år i civilisationen och ”slappna av” med att slakta för ändamålet uppfödda tama fasaner?
  – Varför njuter en del av att slakta djur?
  – Varför måste en del slakta djur för att slappna av?
  – Varför kan inte företagaren bara bjuda på vackra naturupplevelser utan slakt, idkad t.o.m. av nybörjare?!
  Eller är det bara i mina öron som det skorrar så illa med; ”Nya gruppaktiviteter med jakt som tema har utvecklats för i år. I höst erbjuds jakt på duva och änder. På vintern blir det fasanjakt. Både erfarna jägare och nybörjare kan delta.
  – Målet är att det ska finnas något för alla här. Familjer, par och sommargäster ska kunna komma hit och slappna av och njuta av naturen, säger Määttä.”

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter