Förflytta dig till innehållet

Förin ur bruk — m/s Ruissalo kör istället

Två färjor i ån.

Också i torsdags hade Förin problem. Då stannade den mitt i ån på grund av problem med ackumulatorerna. M/s Ruissalo kom då till undsättning och passagerarna fick ta sig ombord på Ruissalo från Förin. Foto: Gustav Ramberg


Stadsfärjan Förin är ur bruk. En del i färjans bromsmekanism har gått sönder och det dröjer några dagar innan en reservdel har anlänt och felet har reparerats.
Istället för Förin trafikerar nu m/s Ruissalo. Passagerare bör dock beakta att Ruissalo inte kan ta ombord rullstolar eller barnvagnar och att det kan vara svårt också att baxa ombord cyklar.
Information om färjetrafiken borde finnas på Åbo stads webbplats. Ännu på måndagseftermiddagen hade information om att färjan gått sönder ändå inte lagts ut på stadens webbplats, trots att felet inträffade redan på söndagen.
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter