Förflytta dig till innehållet

Företagarpar bakom högteknologiföretag i S:t Karins igen på tio-i-topp-listan

Asser och Rose-Marie Koivistos företag Navielektro har beskrivits som en framgångssaga utan like. Foto: Kim Lund


S:t Karinsföretaget Navielektros två ägare fanns igen på tio-i-topp-listan över förvärvsinkomster. Rose-Marie och Asser Koivistos företag tillverkar högteknologiska kommunikationssystem för militärt och civilt bruk.
Navielektro har tillverkat lokaliserings-, övervaknings- och spaningssystem för bland annat Marinen och Gränsbevakningen. Företaget har också utvecklat apparatur för Trafikverkets sjötrafikcentraler. Hela trafikövervakningssystemet i VTS-centralerna i Åbo, Helsingfors och Villmanstrand har levererats av Navielektro. Samarbetet har pågått sedan mitten av 1990-talet.
Företagarparet har hållit låg profil, vilket kanske inte är underligt då man beaktar deras produkter och kunder. Så här har universitetsläraren i redovisning, före detta aktieanalytikern Jonas Spohr beskrivit Navielektro för ÅU:
– Det ser ut att vara en framgångssaga utan like. Företaget har sannolikt utvecklat sådan teknologi som man är ganska ensam om, och som Försvarsmakten och andra kunder betalar ett bra pris för. Företaget är uppenbarligen väldigt bra på vad det gör.
Här kan du läsa ÅU:s artikel om Navielektro från 2.11.2015.
 

Läs våra övriga artiklar om skatteuppgifterna för 2017

Merja Scharlin byggde mångmiljonföretag med havre och yoghurt
Stålbolag igen Kimitoöns största samfundsskattebetalare
Här är Pargasföretagen som betalade mest samfundsskatt
Se listan över vem som tjänade mest i Egentliga Finland

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter