Förflytta dig till innehållet

Förbindelsebåtsrafiken på Nagu norra rutt

Att Pasi Roos påstår (ÅU, 25.9) att skärgårdsborna och andra förbindelsebåtspassagerare skulle vilja spara bensin och därför åka förbindelsebåt från Nagu till holmarna i stället för från Norrskata är att ringakta trafikanterna och att försöka ställa holmborna mot varandra.
Passagerarnas behov och tidtabellerna styr användningen. Ingen åker då det är svårt att få bilplats om det går att undvika. Vi som arbetar är tvungna åka hem efter jobbet och vill naturligtvis vara hemma på holmarna så länge det är möjligt.
Fritidsbosatta är också i störst behov av trafiken till sina ledigheter, vi behöver alla förbindelsebåten och att försöka ställa användarna mot varandra gagnar ingen, tonnage och tidtabeller behöver istället ses över så att de är möjligast smidiga och passar med kollektivtrafiken. Om möjligt skall väl alla undvika onödig privatbilism och miljöpåfrestning.
Carita Eklund
Åvensor

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter