Förflytta dig till innehållet

”Förbaske mig, det kommer rök ur huset” – se ögonvittnets bilder från branden på Slottsgatan

Rasmus Anderssén
Ett brinnande hus

Rasmus Anderssén hade redan gått och lagt sig då han strax efter midnatt hörde den första brandbilen närma sig trähuset i hörnet av Slottsgatan och Flemingsgatan.

LÄS OCKSÅ

Han tittade ut och såg snart flera brandbilar närma sig platsen för att till slut stanna på Slottsgatan mittemot hans eget hem.

– Förbaske mig, nog kommer det rök från huset. Då förstod jag direkt att det är någonting på gång.

Anderssén som är en ivrig hobbyfotograf klädde på sig, tog kameraväskan över axeln och gick ut för att ta sig en närmare titt.

Ett brinnande husRasmus Anderssén

Till en början syntes inga lågor, men när brandgaserna inne i huset blev tillräckligt heta fick elden fart och snart stod hela huset i lågor.

– Det hördes ingen explosion eller så, byggnaden liksom bara flammade upp.

Klicka på en bild för att öppna bildspelet.

Alla bilder i bildspelet av Rasmus Anderssén

Anderssén beskriver området och huset som lugnt. Det finns inga tecken på att hemlösa skulle ha bott där, att det skulle ha tagits över av husockupanter eller att det skulle ha utsatts för vandalism.

– Det är nog lite överraskande att det började brinna. Vad jag vet finns det ingen elektricitet i huset och vädret var inte heller sådant att blixten skulle ha slagit ner och antänt huset.

Andersséns teori är därför att någon hade tänt eld på huset.

– Jag är ju bara en sådan här fåtölj-Scherlock Holmes, men jag misstänker att branden var anlagd. Men det ska bli intressant att höra vad polisen kommer fram till.

ett brinnande husRasmus Anderssén

Polisen meddelade redan på torsdagsmorgonen att man misstänker att eldsvådan var anlagd. Man fortsätter utreda brandorsaken under brottsrubriceringen sabotage.

LÄS OCKSÅ

ÅU har försökt nå undersökningsledaren utan att lyckas.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter