Förflytta dig till innehållet

Förare körde bil utan körkort – för 23 gången

Polisens rapport innehåller ett flertal drogbrott. ÅU-foto


En tidigare bötfälld förare åkte fast på Keramikfabrikgatan i Åbo på onsdag eftermiddag klockan 16.10.
Ett snabbtest visade att föraren hade spår av amfetamin och bensodiazepiner i blodet. Föraren hade dessutom inget giltigt körkort, en förseelse han gjort sig skyldig till fyra gånger under det senaste året.
Misstankarna rör också rattfylleri och narkotikabrott.
Senare på onsdagskvällen, klockan 18.40, stal en kvinna varor för ett värde på 417 euro från en Musti ja Mirri-affär på Tranbacksgatan. En polispatrull hittade kvinnan i närheten av butiken tillsammans med stöldgodset. Det framgick också att kvinnan kommit till butiken på en cykel som misstänks vara stulen.
Hon har gjort sig skyldig till snatteri sju gånger det senaste året.
I S:t Karins på vägen Hämeentie åkte en förare fast för att sakna körkort. Det var tjugotredje gången inom ett år. Det här skedde klockan 21.50. En och en halv timme senare greps en förare på Raunistulavägen i Åbo för samma förseelse. Föraren var också påverkad av amfetamin och hade pepparsprej i bilen – som klassas som ett lindrigt vapenbrott.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter