Förflytta dig till innehållet

Föräldrar till elever i Sossen kräver besked om hur fjolårets elevkritik behandlades – filar på klagomål till myndighet

Jean Lindén
Vit skolbyygnad
Vad hände egentligen? Kritiken växer mot hur fjolårets elevklagomål mot en lärare i S:t Olofsskolan i Åbo behandlades.

Föräldrar till barn i S:t Olofsskolan i Åbo planerar att skicka in ett klagomål till Regionförvaltningsverket (RFV).

Bakgrunden är det klagomål mot en lärare som en grupp elever lämnade in till skolan för ett drygt år sedan och som ÅU berättat om den senaste veckan.

Tre av eleverna har berättat för ÅU att deras klagomål verkade sopas under mattan.

Föräldrarna som nu överväger ett klagomål till RFV vill att myndigheten utreder hur skolans ledning och den svenska servicen inom sektorn för fostran och undervisning agerat efter att elevklagomålet lämnades in.

En förälder säger till ÅU att gruppen som planerar klagomålet består både av föräldrar som känt till fallet tidigare och av föräldrar som hört om fallet först nu i samband med ÅU:s rapportering.

Jean Lindén
Skriften som eleverna lämnade in i mars i fjol.

Flera frågor

Föräldrarna menar bland annat att eleverna utsatts för diskriminering och osakligt bemötande av en lärare och att ledningen inte vidtagit godtagbara åtgärder efter att den fick kännedom om fallet.

Föräldrarna lyfter också fram att de inte informerats om läraren efter klagomålet, att eleverna som lämnade in klagomålet inte hördes på ett godtagbart vis samt att det inte utretts om en brottsanmälan borde ha gjorts.

Föräldrarna anser att skolan överlag inte vidtagit tillräckliga uppföljande åtgärder, och menar att lärarens beteende inte verkar ha förändrats i tillräckligt hög grad efter fjolårets elevklagomål.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter