Förflytta dig till innehållet

Föli vill få fler att åka kollektivt till teatern – nu fungerar ännu fler kulturbiljetter som bussbiljett

Arkiv

Arkiv

Sedan i fjol kan man använda biljetter till Åbo stadsteater för att åka buss. ÅU-Foto


Sedan i fjol kan man använda sin teaterbiljett till Åbo stadsteater som bussbiljett inom Åboregionens kollektivtrafiksamarbete Föli. I höst utvidgas samarbetet så att också biljetter till Linnateatteri och Åbo filharmoniska orkesters konserter fungerar som bussbiljett.
På det här sättet vill man få fler att ta sig till konserter eller teaterföreställningar med buss.
– Vi vill göra det smidigare för teaterpubliken att ta oss till våra föreställningar, och dessutom uppmuntra dem att göra ett grönt val. Det är också lättare att ta bussen än bilen till våra lokaler i centrum och på Åbo båtvarv, säger Annukka Vauhkonen som jobbar med marknadsföring för Linnateatteri.
Fölis och Åbo stadsteaters gemensamma biljettförsök inleddes hösten 2018. Det första året har varit lyckat och samtidigt som fler aktörer tas med har samarbetet med Åbo stadsteater förlängts till 2020.
Biljetterna gäller som bussbiljetter från tre timmar före att konserten eller pjäsen startar till två timmar efter att den tagit slut. Man kan göra sammanlagt fyra olika resor med biljetten, vilket betyder att det är möjligt att byta buss en gång per väg. Biljetten har en streckkod som man visar upp i bussens kodläsare.
Biljetten gäller i hela Föliområdet, det vill säga Åbo, S:t Karins, Reso, Nådendal, Lundo och Rusko.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter