Förflytta dig till innehållet

Föli — översätt också hållplatsinformationen till svenska i Åbo!

Svenska folkpartiet i Åbo och Svenska Seniorer i Åboland har med tillfredsställelse noterat att bussarna i Åbo med omnejd har börjat skylta busslinjernas destination på båda nationalspråken i enlighet med språklagen.
Säkert känner många av Åbosvenskarna också till de finskspråkiga namnen på busslinjerna men med tanke på kunder från andra orter är det trevligt och vänligt att i enlighet med lagen kunna ge denna information och service på båda språken.
Enligt språklagen ska skyltar och information till passagerarna i kollektivtrafiken i tvåspråkiga kommuner ges på båda språken. Detta gäller även information inne i bussar och andra kollektiv- trafikmedel.
Nu väntar undertecknade ännu på att kollektivtrafiken Föli även får hållplatsinformationen ordnad på båda språken så att en svenskspråkig passagerare inte ska vara tvungen att veta att det är vid hållplatsen ”Pääterveysasema” som man ska stiga av när men vill besöka stadens svenskspråkiga hälsovårdscentral vid ”Hälsovårdcentralsstation”.
Svenska folkpartiet i Åbo
Svenska Seniorer i Åboland

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *