Förflytta dig till innehållet

Föli-cyklarna är en av årets cykelgärningar i Finland 2018


Stadscyklarna i Åbo hamnar på andra plats i listan över årets cykelgärningar i Finland. Det är fråga om en nationell tävling som arrangeras av Cykelkommunernas nätverk och Suomi Pyöräilee-projektet. Med tävlingen vill man belöna nyskapande projekt som främjer cykling.
– Åbo stads populära Föli-cyklar lockar invånarna till cykling året om. Systemet stöds dessutom av att staden underhåller cykellederna också vintertid, lyder motiveringen.
– Det är en fin ide och många finländska städer kommer säkert att ta efter Åbos exempel, säger Matti Hirvonen, verksamhetsledare för Cykelkommunernas nätverk.
Första pris gick till projektet byavägen i Sattula, i närheten av Tavastehus. Tredje pris gick till företaget Konecranes, som sedan i fjol erbjuder sina anställda cyklar för att ta sig mellan järnvägsstationen och arbetsplatsen i Hyvinge.
I priskriterierna nämns att projektet ska vara påhittigt, roligt och tillgängligt för allmänheten. Priserna delades ut i Helsingfors mässcentrum i går.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter