Förflytta dig till innehållet

Föli-bussar förfaller

Jag steg på Föli-buss 42 Perno, måndagen 12.11.2018, cirka klockan 9.30, vid Åbo kollektivtrafiks kundservice.
Jag satte mig på sätet före mellandörren. Jag har tidigare åkt samma Föli-buss, nummer 129, som körs av Muurinen Oy. Samtliga 10 gånger har sätets sittdyna varit löst. Ännu på tisdagen 13.11. trafikerade samma buss 129.
Jag har givetvis noterat skavanker på bussäten, men aldrig tidigare suttit på en sittdyna som varit helt och hållet lös. Jag har noterat bland annat brott i ledstångens fäste i sätet, avgnagda handtag samt repade sittdynor och ryggstöd.
När jag på måndagen steg av bussen i Stor-Heikkilä, föll sittdynan helt och hållet av sätet och ner på golvet. Sittdynan blev lutande mot sätet. Man kunde väl se att inga skruvar fanns vare sig i sätets stålkonstruktion eller i sittdynans konstruktion. Sittdynan har väl säkert också gått igenom besiktningen.
Undrar hur många som åkt samma Föli-buss 129 som suttit på lösa sätet, eller till och med fallit av sätet av att sittdynan glidit av sätet, i kraftig inbromsning eller i snäv kurva?
Jag har meddelat Föli om sittdynan via Åbo stads feedbacktjänst. Föli meddelade att man sänt bussen till verkstaden.
Oron är dock redan befogad: håller kollektivtrafikbusstonnaget att förfalla? Eller är det brist på bussmekaniker? Är bussarnas underhåll bristfällig?
Magnus Taxell
Föli-bussresenär

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *