Förflytta dig till innehållet

Födde sitt tredje tvillingpar på ÅUCS – "måste vara ovanligare än en lottovinst!"

Ett äkta underverk på ÅUCS – Jenna Friberg från Nystad födde i tisdags sitt tredje par tvillingar i följd.
-Vi bevittnar här ett slags mirakel, skriver ÅUCS kvinnnoklinik på sin Facebook-sida där man berättar om den ovanliga tilldragelsen.
-Det här måpste vara ovanligare än en lottovinst, säger 28-åriga mamma Jenna på FB-sidan.
I Jenna och Henri Fribergs familj finns nu sju bröder – alla tvillingarna är pojkar och har dessutom en storebror. Förstfödde Rasmus föddes år 2010 och därefter kom Elmeri och Verneri år 2012, Lenni och Kasper 2016 och nu de nyaste i syskonskaran alltså i tisdags den 27 november.  Något annat namn än ”Tiku” och ”Taku” har de nya bröderna ännu inte, enligt familjen.
Alla graviditeter är så kallat spontana och inte ett resultat av till exempel konstgjord befruktning. På kvinnoklinikens FB-sida berättas att Jennas fyra förlossningar alla varit av olika typ: en ”normal” förlossning, akut kejsarsnitt, igångsatt förlossning.
-Vi har redan skaffat ett större matbord för 10 personer och en minibuss istället för en stor familjebil, berättar mamma Jenna och betvivlar inte heller att åtgången på mjölk och blöjor i familjen bara växer.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter