Förflytta dig till innehållet

Flytten till Axxell

Åbo Underrättelsers logo

Ett ämne som har varit mycket på tapeten de senaste dagarna är Pargas Svenska Gymnasiums flytt till Axxell och elevernas attityd till den. Flytten till Axxell är nödvändig, då den garanterar att vårt nya skolcenter kan börja byggas. Vi elever är tacksamma över våra nya utrymmen och det är tydligt att man från stadens sida har lagt ner tid och energi på att planera detta, så att det blir så bra som möjligt för oss. Som elever kommer vi jobba hårt på att ta med PSG:s goda anda till våra nya utrymmen, och göra det absolut bästa av situationen. Vi ser detta som en god möjlighet att få nya kompisar, också utöver språkgränsen!

På onsdag, 17.2, fick vi och fyra andra elever från PSG samt några lärare delta i en rundtur i Axxell och se de nya ritningarna för gymnastiksalen. Efter rundturen var vi alla mycket positivt överraskade över utrymmena i Axxell och glada över att man hade hört på oss elever. Vårt allrum har förstorats till 91 kvm plus att vi ännu fick ett minikök (vårt nuvarande i PSG är ca. 88 kvm). Överlag ser utrymmena stora och trivsamma ut.

Sen är det också viktigt att lyfta fram att det nog inte kommer bli “krig” mellan oss och eleverna i Axxell. Vi som faktiskt kommer gå i Axxell ser inte att det kommer uppstå problem eleverna emellan. Vi ser på flytten till Axxell som en dörr till nya möjligheter.

Det är även viktigt att komma ihåg att vi är unga och fastän detta kan verka som en onödig sak för vuxna med mera livserfarenhet, är det en viktig sak för oss. Vi upplever att det är grundläggande att unga har möjlighet att uttrycka sina åsikter och att bli tagna på allvar, alltså behöver vi upprätthålla en trygg och konstruktiv samtalsmiljö för unga i Pargas.

Tilda Gustafsson
och Moa Karlsson
Samt många andra elever från PSG

Dela artikeln

En kommentar: “Flytten till Axxell

  1. Soili Svahnström skrev

    Det värmer en gammal yrkislärares hjärta när jag hör att alla vill hjälpa till att få den ”nya” skolan så trivsam man förmår. Går allt bra kanske några också hinner njuta av den riktigt nya skolan
    En stad behöver alla slags invånare och vi hoppas det är ni.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter