Förflytta dig till innehållet

Flest halarmärken vinner på Gulnäbbsakademin

Åbolands Nation, ÅsNa, lockade med skärgårdslimpa under Gulnäbbsakademin. Johanna Rosenberg stod för serveringen i åsnedräkten. Bakom bordet finns Christoffer Slotte, Josefin Holmström och Victoria Jakaus. Foto: Robin Sjöstrand


I varje hörn står de. Små gäng på två eller tre personer som har samlat ihop en hög med tyglappar och jämför vem som har lyckats få tag i vad. Det är till stor del halarmärkena som lockar gulnäbbarna när de bekantar sig med föreningsutbudet vid Åbo Akademis Studentkår.
– Titta på det här, säger David Nyman och viftar självsäkert mot Christoffer Lemström med två nyinförskaffade märken.
Lemström är dock beredd. Ur innerfickan på jackan plockar han fram en hel bunt. Tio stycken redan.
– Du ligger efter, säger han.
När ÅU frågar om en bild är Nyman noggrann med att påpeka att han precis kommit och inte hunnit få tag i flera, innan han pilar iväg in i folkmassan för att fortsätta jakten på halarprydnaderna.

Christoffer Lemström och David Nyman är på jakt efter halarmärken och Nyman ligger helt klart efter vid det skede när bilden tas. Foto: Robin Sjöstrand


Gulnäbbsakademin är en mångårig tradition och evenemanget ordnas av Åbo Akademis Studentkår för att underlätta för nya studerande att hitta in i studielivet. Föreningar finns det för alla.
Förutom nationerna och ämnesföreningarna så finns det körer, spex, hbtq+-förening, dans och mycket, mycket mer att sätta sin fritid på under studietiden.

På väggen hänger facit. Det här är många av de märken som de studerande vill samla på sig. Foto: Robin Sjöstrand


ÅU och Åbo svenska teater har en gemensam punkt där besökarna får pimpa tygkassar med tygfärg och där står Hanna Holmbäck och Lovisa Hellman och trycker bokstäver.
– Hittills har vi fått väldigt mycket info om studierna, men här hoppas vi att vi får veta lite mer om föreningarna vid akademin. Åtminstone vill vi kolla in Österbottniska Nationen eftersom vi kommer från Österbotten, säger Holmbäck.

Lovisa Hellman och Hanna Holmbäck trycker text på sina tygkassar. Foto: Robin Sjöstrand


Överallt händer det något. Campussport får besökarna att ligga planka, Erasmus International håller mobilfrågesport om språk, Åbolands Nation bjuder på skärgårdslimpa och Brahe Djäknar ordnar insjungningar.
Allt är som det brukar vara på Gulnäbbsakademin. När kvällen är över har hundratals nya studerande hittat sin fritid för de närmaste åren.

Jasmin Slimani från Campussport utmanade besökarna att stå i plankställning. Som belöning fick de som klarade utmaningen ett halarmärke. Foto: Robin Sjöstrand


Erasmus International tar Gulnäbbsakademin in i den digitala eran och fixar en språkfrågesport via en mobilapp. Foto: Robin Sjöstrand


Kårens festsal inhyste bara en del av de föreningar som ville visa upp sig – resten fanns i matsalen och Argentinasalen. Foto: Robin Sjöstrand


 
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter