Förflytta dig till innehållet

Flera tågresor från och till Åbo ställs in

Jan-Ole Edberg
ÅU-foto Över 60 tågturer ställs in i Finland mellan tisdag och torsdag den här veckan. Orsaken är dels coronavirusets allt större spridning som lett till personalbortfall och dels lokförarnas övertids- och skiftesbytesförbud, då Fackförbundet RAU ännu förhandlar om kollektivavtal med arbetsgivarorganisationen…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Flera tågresor från och till Åbo ställs in

  1. johan sundqvist skrev

    Har inte fackförbundet RAU alls ansvar, åtminstånde moraliskt och etnisk, borde vara självklart, skjuta upp lokförarnas övertids- och skiftesbytesförbud. Inte kan man utnyttja vår kris i samhället, bara för att nu få bort ”Kiky”avtalet. Jag själv hör till PRO, nog skulle jag bli förbannad om mitt eget fackförbund skulle använda Corona krisen som vapen. Finns nog tid att börja förhandla på nytt när krisen är över, ett halvt år hit eller dit kan inte vara så viktigt, huvudsaken är att alla hjälper till och se att Finlands medborgare får så god service som möjligt.
    Johan Sundqvist
    Dragsfjärd

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *