Förflytta dig till innehållet

Flera postpaket till Pargas hamnade på Iniö

Paket. Petri Lahtonen hoppas att hans beställning med t-skjortor snart kommer till Pargas. ÅU-foto.

När Petri Lahtonen på Kirjalaön i Pargas fick meddelande om att han kunde hämta sin beställning med t-skjortor från posten blev han förvånad.

Paketet låg och väntade på honom på Iniö, en flera timmars resa bort.

Lahtonen ringde upp postens kundtjänst.

Posten sade att orsaken till att Lahtonens beställning åkt till Iniö var att paketet var adresserat till ön. Posten lovade skicka paketet vidare till Pargas.

Då det hade gått några dagar och Lahtonen fortfarande inte fått sin beställning ringde han kundtjänsten på nytt.

Då visste posten inte var paketet befann sig och man var inte heller säker på att paketet verkligen befunnit sig på Iniö heller.

Posten meddelade att det skulle räcka några veckor innan saken var utredd och Lahtonen fick rådet att göra en reklamation till avsändaren i USA.

– Det kändes nästan som om posten har mycket att jobba på när det gäller kundservicen. Posten verkar inte riktigt fungera för tillfället, säger Lahtonen.

Lahtonen säger att även andra som bor på Kirjalaön fått meddelande om att deras paket finns att avhämtas på Iniö. Alla har beställt från olika företag och länder.

När ÅU ringer upp Satu Eskola på posten på Iniö vill hon inte kommentera händelsen. Istället hänvisar hon till postens kommunikationsavdelning.

På posten vill man inte kommentera händelsen förrän man har försändelsenumret på det specifika paketet det handlar om.

Några timmar efter att posten fått försändelsenumret på Lahtonens beställning ringer Paul-Erik Lindström, produktionsförman på postkontoret i Pargas.

Lindström säger att förvirringen kring paketet beror på kommunikationsproblem.

Paketet har hamnat på Iniö eftersom det var adresserat dit.

Enligt postens regler får ett paket ligga i hyllan på avhämtningsplatsen i max två veckor innan det sänds tillbaka till avsändaren. Eftersom ingen hämtade paketet, sände Eskola tillbaka paketet till avsändaren.

När Lahtonen hade tagit kontakt med Postens kundtjänst försökte man från kundtjänstens sida kontakta postkontoret på Iniö utan att lyckas. Postkontoret är bara öppet mellan klockan nio och elva under vardagar.

Lindström på Pargas postkontor kan inte förklara varför flera postmottagare i Kirjalaområdet den senaste tiden fått sina postpaket skickade till Iniö.

– Jag vet inte varför det varit fel adress på utdelningsplatsen. Sådant händer, men jag har inte hört om att det skulle ha hänt förr.

Lindström berättar att man nu hittat Lahtonens paket och skickar det vidare till Kirjala.

Petri Lahtonen litar inte helt på att paketet kommer fram.

Hur är ditt förtroende för posten efter den här händelsen?

– Jag beställer alltid nu som då paket och det här har nog inte hänt förr. Överlag tycker jag att man lita på dem, säger Lahtonen.

Andrea Södergård

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter