Förflytta dig till innehållet

Flera olyckor på glashal Teaterbro – duggregn frös direkt till is

Teaterbron är ofta hal om vintrarna, men nu överraskades många av blixthalkan. Foto: Pia Heikkilä


En glashal Teaterbro överraskade många Åbobor som försökte gå eller cykla över bron vid 16-tiden på måndagen.
En ambulans kom på plats för att kolla hur det var med två cyklister som hade halkat omkull tätt efter varandra.
Fotgängare gjorde bäst i att hålla i räckena när de gick över. Folk som redan gick på bron varnade de som var på väg över så att de inte skulle halka.
Brons underhåll sköts av Kuntec. Den är en del av den cykelled som saltas och hör därför till Kuntec och inte till det nygrundade bolaget Desentti, som tagit över vinterunderhållet i Åbo centrum.
Pekka Mäki-Tasku som svarar för gatuunderhållet vid Kuntec säger att en enhet började strö salt på bron vid 16.30-tiden efter flera anmälningar om hur halt det var.
– Brons konstruktioner har frusit i de senaste dagarnas köld och duggregnet som kom frös direkt till is när det landade på bron. Det är väldigt svårt att förhindra det på förhand, säger Mäki-Tasku.
– Brons plattor, som är av granit om jag minns rätt, är dessutom stora och väldigt släta vilket gör det väldigt halt när det fryser på, säger Mäki-Tasku.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter