Förflytta dig till innehållet

Flera kärl för plastinsamling önskas på Kimitoön – men alla orter får det sannolikt inte

Emilia Örnmark
sorteringsställe för bland annat plast
I Kimito centrum finns plastinsamling, utanför S-butiken.
Nästa år blir det aktuellt med fler insamlingskärl för plast i Finland. Förpackningsproducenterna har hittills varit förpliktade att ha 500 insamlingspunkter för plastförpackningar i Finland, men genom en ny lag…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Flera kärl för plastinsamling önskas på Kimitoön – men alla orter får det sannolikt inte

  1. Yvonne Lönnström skrev

    Önskar att folk skulle läsa och förstå att den plast som ska sättas i dessa kärl är förpackningsplast och INTE plastfat, -ämbar, -leksaker, -dunkar och dylikt som lämnas utanför kontainarna t.ex. vid S-market i Kimito. Dylika stora plastsaker ska föras till Genböle omlastningsstation.
    Dessutom ska man skölja av smutsiga förpackningar.

  2. Viveca Auer skrev

    Nagu har också länge
    bett att få plastinsamlingen tillbaka. Vi hade en dylik för några sommrar sen, men den togs sedan bort med motivering att användningen var för liten. De som vill vara ansvarsfulla medborgare bör alltså ta sig till Pargas centrum eller Korpo återvinnings central för att bli av med sin plast. I Esbo/Noux har jag sett gula insamlings kärl för plast vid egnahemshus. Tydligen går det att ta sig att plasten smidigare bara viljan finns! Hämta tillbaka vår plastinsamlare till Nagu! Tack på förhand.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter