Förflytta dig till innehållet

Flera hjortdjursolyckor den här veckan – meddela polisen om du krockar

Carina Holm
tre vitsvanshjortar på en sandväg
Polisen i Västra Nyland underrättades om fler än tio hjort- eller rådjurskrockar under natten mellan måndagen och tisdagen.

Polisen i Västra Nyland underrättades om fler än tio hjort- eller rådjurskrockar under natten mellan måndag och tisdag. Olyckorna inträffade bland annat i Esbo, Vichtis, Lojo, Sjundeå, Ingå, Raseborg och Kyrkslätt. Enligt de uppgifter polisen har fått ledde olyckorna inte till personskador.

Flera av krockarna inträffade på mindre vägar, men i vissa fall lyckades djuren också ta sig ut på större vägar trots stängsel.

Enligt polisen rör sig hjortar och rådjur för att hitta mat och snart börjar även deras brunsttid. För närvarande är de också mer aktiva på grund av att älgjakten nyligen inleddes.

Enligt polisen är det bra att meddela nödcentralen om hjortdjursolyckor eller om man upptäcker ett djur som befinner sig på vägsidan av älgstängslet eller mycket nära vägen. Myndigheten kan då bedöma vilka åtgärder som behövs och till exempel varna andra vägtrafikanter genom ett meddelande.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter