Förflytta dig till innehållet

Fiskaffären och lunchcafét i Pargas stänger

Stänger snart. Om drygt två veckor stänger fiskbutiken och lunchcafét i centrum av Pargas. Tiina Rentto och maken Tommi Lahtinen fortsätter med partihandeln i Nagu. Foto: Mikael Heinrichs


Fiskbutiken och caféet håller öppet som vanligt fram till den 2 december, men efter det är det slut.
– Vi lade ut en annons om att vi säljer eller hyr ut lokalen med ett fungerande affärskoncept i augusti. Det har varit en del förfrågningar, men inget konkret, konstaterar Tiina Rentto som driver Kalajaloste Lahtinens fiskbutik och café på Strandvägen i Pargas tillsammans med sin man Tommi Lahtinen.
Det har blivit drygt tio år på samma ställe för paret och det att man nu bestämt sig för att stänga butiken och det populära lunchcafét har inget att göra med lönsamheten.
Fiskbutiken på Strandvägen öppnade i slutet av april 2007. Innan det hade man en disk i saluhallen i Åbo i ungefär tre års tid.
– Det handlar helt enkelt om att orken tryter. Jag fick en stroke 2009 och trots att jag återhämtat mig är jag egentligen sjukpensionerad. Att jobba sex dagar i veckan fungerar inte längre för min del, säger Rentto.
Hon är övertygad om att en ny, ivrig företagare säkert kunde få verksamheten att fortsätta som lönsam.
– Det är svårt att förnya sig då man hela tiden är fast med jobbet, medger hon.
Företagets partihandel med fisk i fiskehamnen i Käldinge i Nagu fortsätter som tidigare. Man kommer dessutom i mycket mindre utsträckning än i dag att bedriva direktförsäljning. Bland annat blir det ett nedslag i Pikis på Saksan tila under julveckan.
– Det är förstås inte uteslutet att vi i något skede dyker upp tillfälligt också i Pargas, men det får tiden utvisa. Någon minuthandel med fast adress blir det i alla fall inte, säger hon.
Nu stängs i alla fall dörrarna lördagen den 2 december – och det är än så länge oklart om någon tar över.
– Nu ska vi ladda batterierna och ta en funderare kring nästa steg. Visst känns det aningen vemodigt då man lärt känna många kunder och affären blivit en fast knutpunkt i tillvaron de senaste tio åren.
Läs också: Käldinge fiskehamn i Nagu vill växa

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter