Förflytta dig till innehållet

Fira Star Wars-dagen med fredlig veganmat

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Star Wars-dagen firas den 4 maj varje år av fans i Åbo och över hela världen. Yodas berömda ord ”May the force be with you” kan nämligen läsas som ”May the fourth (4th) be with you”.
Tänk om en dag utomjordingar, långt starkare och intelligentare än vi, landar på jorden och gör mot oss vad vi gör mot djuren. Men vilken rätt skulle vi då kunna vädja om nåd?
Star Wars-filmerna handlar om den ljusa kraften som skapar fred, harmoni och kärlek i universum. Växtbaserad mat är ett koncept helt i den andan. Fira därför Star Wars-dagen med underbart god och färgglad veganmat. Feel the force!
Jonas Norberg
Stockholm

Dela artikeln

3 kommentarer: “Fira Star Wars-dagen med fredlig veganmat

 1. Sussi Björkman skrev

  Insändaren verkar vara ett utmärkt bevis på att människans hjärna behöver högvärdigt protein som finns i kött för att utvecklas.

 2. Mats Fagerlund skrev

  Fantastiskt resonemang. Om dessa varelser med en intelligens som vida överstiger vår äter kött så måste det ju vara rätt val!

 3. Göran Ek skrev

  Föredrar hellre grillad Bantha eller Porg 🙂
  Tror att det är lättare att vara allätare än vegan på någon annan planet.
  Varför envisas med denna veganpropaganda hela tiden? Människan har i alla tider varit allätare och kommer at vara det även i framtiden.
  Vegetariskt kost som innehåller mejeriprodukter, ägg och fisk dvs. lakto-ovo-vegetarian kost är den gyllene medelvägen om man vill minska på konsumtionen av kött.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter