Förflytta dig till innehållet

Finska backhoppningsmästare korades i Lundo

Janne Korhonen slutade på delad första plats i Veikkaus cup-deltävlingen. @Janne Nurminen

I söndags var hoppbacken vid åsen Parmaharju i Lundo i användning för första gången på sex år. Föreningen Liedon Parma ordnade då en deltävling i Veikkaus cup för herrar samt finska mästerskap för damer och U18-herrar.
– Det blev en mycket lyckad tillställning, backen var i riktigt gott skick. Hopparna var också nöjda med tävlingen, både för att backen såg bra ut och för att publiken var såpass stor. Ofta har de ingen publik alls på sina tävlingar, säger tävlingsarrangören Marko Hakanen.
Tävlingen sågs av ungefär 300 personer.
I U18-herrarnas FM deltog 10 tävlande, och bäst hoppade Arttu Pohjola från Lahden Hiihtoseura. Han var den enda i den klassen som tog sig över 80 meter.
Egentliga Finland representerades av Paavo Kilpeläinen från Paimion Urheiluseura som slutade på femte plats.
I dam-FM var Julia Tervahartiala från Lahden Hiihtoseura ensam tävlande. Hon nådde 61 meter som längst.
I herrarnas Veikkaus cup delade Lieksan Hiihtoseuras hoppare Elias Vänskä och Janne Korhonen på segern. Bägge hade varsitt hopp på 80 meter och varsitt på 83,5.