Förflytta dig till innehållet

Finsk dramaserie med internationella stjärnor filmas i Åboregionen

Den finska dramaserien Peacemaker filmas i Åboregionen i höst. Serien är MRP Matila Röhr Productions och Yles produktion.
Peacemaker är en politisk dramaserie som handlar om fredsförhandlingar i en krisande värld. Krig, maktförhållanden och internationell vapenhandel är teman i serien.
Huvudrollerna spelas bland annat av den tyska skådespelaren Richard Sammel, som tidigare medverkat i Casino Royale och Quentin Tarantino filmen Inglourious Basterds. Andra huvudrollsinnehavare är finländarna Irina Björklund och Mikko Nousiainen samt svenskarna Kardo Razzazi och Louise Peterhoff.
Seriens handling utspelar sig i Turkiet, Spanien och Syrien. Som bäst filmas serien på Kanarieöarna, därefter på spanska fastlandet och sedan i Åbo.
Johanna Enäsuo ja Marko Röhr är seriens producenter. Peacemaker är skriven av Enäsuo samt manusförfattare Eriikka Etholén.
Inspelningarna i Åboregionen pågår i tre veckor. I Finland kan man se serien hösten 2020.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter