Förflytta dig till innehållet

Finns det krafter som vill att det inte byggs seniorbostäder i Dalsbruk?

Åbo Underrättelsers logo

Jag vet inte om man skratta eller gråta när man läser ÅU:s webbsida 24.9.2021, vem tusan har bestämt att Taloustutkimus skall undersöka om det finns efterfrågan på seniorboende i Dalsbruk, helt onödigt jobb. Man kan fråga sig, gjordes det undersökningar i Kimito när seniorbostäderna byggdes där, knappast, finns knappast lediga bostäder där.

När man läser ÅU:s webbsida 24.9 sägs det följande, Stiftelsen Yrjö&Hanna har beviljats investeringsstöd på 1,45 miljoner euro samt ett räntestödslån på 4,35 miljoner euro, det här godkändes av staten förra hösten 2020, byggande av seniorhuset i Dalsbruk vilket skulle ha gett en total investering på 5,8 miljoner euro.

Nu frågar jag och min fru, varför har ingenting hänt, eller finns det krafter som vill att det inte byggs seniorbostäder i Dalsbruk. Enligt statistik så finns den äldre befolkningen på södra delen av Kimitoöns kommun. Jag och min fru är i den åldern att vi måste se sanningen i ögat, lämna vårt egnahemshus, när den dagen kommer vill vi komma in på ett seniorboende i Dalsbruk med lite hjälp med vanliga sysslor.

Det är en mellanstation som vi alla här på södra delen av kommunen önskar förrän vi måste se sanningen i ögat, förflyttas till serviceboende.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter