Förflytta dig till innehållet

Finlandssvenska författare är en droppe i finskt hav

I författarföerningens avdelning. Verksamhetsledaren Johanna Sandberg och författaren Peter Sandström. Foto: Anja Kuusisto


– Det svenska inslaget på Åbo bokmässa är väldigt litet, konstaterar Johanna Sandberg, som i våras tillträdde som ny verksamhetsledare på Finlands svenska författareförening, och därmed nu gör sin första bokmässa i Åbo.
Men författarföreningen tänker hålla fast vid sin tidigare kutym, och deltar i mässan med egen monter. Den enda andra helt svenskspråkiga utställaren är Tidskriftscentralen.
– Genom att vi är med stöder vi författarna, även om det tyvärr inte ens finns av deras böcker till salu här i någon högre grad, endast ett par av de större bokhandlarna har tagit med en del svenskspråkiga böcker, konstaterar Sandberg.
Att vara mässa är ändå alltid också marknadsföring, och i den egenskapen lönas det att vara med, menar Sandberg.
På lördag mötte till exempel Åboförfattarna Henrik Jansson och Peter Sandström läsare i föreningens monter, och mellan klockan 16 och 18 på lördag står författarna Marcus Prest och Hannele Mikaela Taivassalo i tur.
Författareförenignen hittar man i A-hallen i monter 29.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter