Förflytta dig till innehållet

Finlands U17-flickhandbollslandslag förberedde sig för European Open i Pargas

Sören Fröjdö
ett lagfoto på två handbollslag som poserar tillsammans
U17-landslaget mötte Piffens A-flickor i PIUG i en träningsmatch inför European Open.

I söndags åkte U17-flicklandslaget (2008–2009 födda) till Göteborg på sin första officiella turnering, European Open.

Turneringen spelas alltid i Göteborg. I år deltar 20 nationer i fyra grupper. I Finlands grupp finns Holland, Schweiz, Slovakien och Tyskland, hårda handbollsnationer vilket betyder att matcherna kommer att vara tuffa direkt från början. Totalt åtta matcher blir det under fem dagar. Piffen har tre flickor med i truppen, Astrid Stubb, Cilla Fröjdö samt Jamilah Ranta-aho.

Lägerdag i Pargas

Inför turneringen samlades laget i Pargas för en lägerdag, som sedan avslutades med match mot Piffens A-flickor.

Målsättningen för dagen var att jobba vidare med försvarstaktiken, som är rätt ny för de flesta flickor. Att spela i ett landslag betyder att man inte har sina bekanta klubblagsspelare vid sin sida, utan samarbete med nya ansikten kräver träning. Gällande anfallet tränades främst några starter, samt 7 mot 6.

tre handbollsspelare i en flygplatsaulaJessica Ranta-aho
Jamilah Ranta-aho (t.v.), Cilla Fröjdö och Astrid Stubb från Pargas IF är alla tre med i U17-landslagstruppen som spelar i Göteborg i veckan.

Förutom träningspassen hann laget se litet av Pargas. En promenad genom centrum och en sväng upp till motionstrappan Hundbanan hann laget med. Många flickor som endast sett bollhallen tidigare, tyckte att Pargas är en mysig och fin stad, en stad de även kunde bo, konstaterade några flickor.

Dagen avslutade med en träningsmatch mot Piffens A-flickor (2005–2007 födda). Piffen vann matchen med 26–25. Matchen hölls jämn och spännande ända fram till slut. För landslaget var det värdefulla matchminuter för att finslipa spelet inför European Open.

Motigt i Göteborg

Gruppspelet för Finlands del inleddes i måndags med ett sjumålsnederlag mot Nederländerna efter 18–25 och en klar förlust mot Schweiz med 10–27. I tisdagens tidiga morgonmatch var Slovakien bättre med 26–14. I gruppspelet återstår ännu under tisdagskvällen ett möte med Tyskland som vunnit samtliga tre matcher de spelat så här långt.

Turneringen fortsätter i alla fall med placeringsmatcher för Finlands del under veckan och lagets slutliga placering klarnar på fredag. Matcherna spelas i Scandinavium, Valhalla sporthall och Lundenhallen.

Det går att följa med turneringen på Europeiska handbollförbundet EHF:s webbplats eller i turneringens officiella app.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter