Förflytta dig till innehållet

Finlands längsta endagslopp på cykel ordnas i Åbo

ÅU-foto


Lördagen och söndagen 18–19 augusti möts motionärer i alla åldrar i Åbo för att delta i Egentliga Finlands största cykelevenemang, Turku Touring Pyöräily.
Startskottet går vid Domkyrkotorget, och därifrån beger sig cyklisterna ut på fem olika rutter. Den kortaste rutten är 30 kilometer lång och den längsta över 300 kilometer.
300-kilometersrundan är det längsta endagsloppet i Finland och går via ett antal kommuner till Nystad och Pöytis och tillbaka till Åbo.
På lördagen cyklas 300- och 240-kilometersrundorna, på söndag 30-, 80- och 120-kilometersrundorna. Målgången sker liksom starten vid Domkyrkotorget.
Arrangörerna beskriver själva loppet som ett motionsevenemang för hela familjen.
– Turku Touring Pyöräily är ett lopp i god anda som för fjärde året i rad arrangeras i den idylliska miljön vid Domkyrkan och Åbos kranskommmuner. Evenemanget lockar allt från fritidscyklister till aktiva motionärer.
Cirka 800 cyklister har deltagit i evenemanget de senaste åren.
På grund av Turku Touring Pyöräily sker vissa tillfälliga förändrar i trafiken i Åboregionen, längs hela banan.
Särskilt påverkas trafiken i Åbo centrum från Domkyrkan till Pansio, på Nesteentie i Reso, på Uolevi Raaden Katu i Nådendal, på Kustavintie i Masko och Virmo, på Koljolantie i Nousis, på Gamla Tammerforsvägen i Lundo och Åbo och på Gregorius IX:s väg.
Domkyrkotorget är till största del avstängt för trafik.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter