Förflytta dig till innehållet

Finlands kanske finaste skolgård invigd

Fr.v. Emma Lindgren, Saga Rinne och Nea Karell ger en full tia åt den nya idrottsplanen.

– Vi trodde inte att den skulle bli så här fin som den blev. Nu är vi här varje rast och jo, vi rör på oss. Om inte annat står vi på händer för det är så bra underlag.

Det sade 11-åringarna Emma Lindgren, Saga Rinne och Nea Karell då den nya mångfunktionella idrottsplatsen vid Amosparkens skola invigdes i dag.

Den har varit i användning sedan höstterminen startade men först nu är allt riktigt klart.

– Ett stort tack till Kimitoöns fritidschef Bosse Ahlgren som har jobbat hårt för att få den här satsningen förverkligad, sade rektor Pia Lindfors.

Ahlgren sade att kommunens systematiska satsning på skolgårdar står sig i jämförelse med landets alla kommuner.

Gymnastikläraren John Byman säger att den nya idrottsplanens stora betydelse kommer att märkas då det blir våtare väder – då måste man förr stänga av halva området, nu ska det fungera i alla väder.

Vintertid blir det skridskobana och skidspår här.

Den nya idrottsplanen används som en del av Amosparkens skolgård på dagarna, då också Silva daghem och övriga skolor i Kimito centrum kan använda den. Åtminstone fem bollspel kan pågå tillika, plus olika slags friidrott och lekar. På kvällar och helger kan föreningarna vara i gång här, plus att privatpersoner som känner för lite spontan motion får använda planen.

– Slit den, använd den, sade Bosse Ahlgren då han förklarade idrottsplanen invigd.

I samband med invigningen planterade skolan en lind som en gåva till det 100-åriga Finland. Föräldrar hade möjlighet att följa med undervisningen, bland andra Toni och Christel Lund passade på. Trevlig skola, vårt barn trivs, sade de.

Lite ”rörigt” vid invigningen.

Till sist i invigningsprogrammet gällde det att springa runt idrottsplatsen och ta sig genom de upphängda ringarna – sedan blev det saftkalas.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter