Förflytta dig till innehållet

Finländarna tackar alltmer nej till mjölk och kött – i stället lockar havre och smaksatt kvarg

Matvaror som bananer, ris, havremjölk och kvarg på ett rullband i en matbutik.
Enligt Naturresursinstitutet Lukes preliminära uppgifter om landets näringsbalans handlade finländarna hem alltmer havre och ris under fjolåret. Foto: Sofia Westerholm/SPT En finländare konsumerade under fjolåret i genomsnitt 148 kilo flytande mjölkprodukter, 80 kilo kött, 81 kilo spannmål, 12 kilo hönsägg, 66…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *