Förflytta dig till innehållet

Finland borde stoppa vapenexporten till Saudiarabien

Finland bör omedelbart stoppa exporten av krigsmaterial till Saudiarabien. Det att journalisten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul i början av oktober visar hur brutal den saudiska regimen är. Han gick in på konsulatet i ett fredligt ärende och kom aldrig ut levande. Det visar på total avsaknad av respekt för grundläggande mänskliga rättigheter.
Saudiarabiens agerande i det krigshärjade landet Jemen, där civila dödas och miljontals människor är på flykt, har varit mycket farligt för civilbefolkningen redan i flera år. Sedan 2015 har situationen ständigt förvärrats. Idag är det ingen överdrift att säga att där råder en total humanitär kris. Det är dags för EU och också Finland att reagera och visa att man inte kan godkänna situationen . Hela det internationella samfundet borde reagera.
Att stoppa vapenexporten till Saudiarabien, är ett sätt att visa att man inte accepterar landets brutala kränkningar av mänskliga rättigheter. Det är ett sätt att visa att mordet på Khashoggi var droppen som fick bägaren att rinna över.
Anna-Maja Henriksson
Partiordförande och riksdagsledamot, SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter