Förflytta dig till innehållet

Finland behöver arbete

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Finland är ett av världens bästa länder. Tillsammans har vi byggt upp ett av världens mest framgångsrika och jämlika samhällen. Just nu är välfärdssamhället hotat. Inte av populister eller en främmande makt utan av oss själva. Våra resurser räcker helt enkelt inte till för att finansiera vård och utbildning på lång sikt.
I valtider flyger vallöften tätt. Skärgården ska få det ena, städerna det andra, pensionärerna det här och barnen det där. Frågan om hur vi ska betala för alla löften blir ofta obesvarad. Vi undertecknade vill ha en riksdagsledamot som bryr sig om vår ekonomi och vårt samhälle på lång sikt. Därför stöder vi Ida Schauman.
Ida är en av de enda uppställda som konsekvent har fört fram behovet av en balanserad ekonomi. Hon talar för flera arbetsplatser för att vi ska kunna satsa på vård, utbildning, infrastruktur och service. Hon vet också vad hon talar om; vilket inte minst kan ses i att flera erfarna ekonomer, företagare och forskare öppet har meddelat att de stöder henne. Vi vill att Finland ska vara ett välfärdssamhälle också på lång sikt, därför ger vi vårt förtroende till Ida.
Anders Kjellman
Wilhelm Berlin
Staffan Sundström
Håkan Lövdahl

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter