Förflytta dig till innehållet

Finland är ett u-land då det gäller mediepolitik

Europeiska kommissionen har konstaterat att Yles skattefinansierade verksamhet snedvrider marknaden. Yles textbaserade nyheter på webben, utan i huvudsak audiovisuella element, är lagstridig verksamhet. För tillfället är en ändring av Ylelagen…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Finland är ett u-land då det gäller mediepolitik

  1. Henrik Mahlberg skrev

    Yle är var och en tvungna att finansiera, medan man kan välja vilket mediehus man köper tjänster av. Det utgör en enorm skillnad.

  2. Göran Ek skrev

    Tidningshusen och Medieförbundet vill ha monopol på textbaserad artiklar, är det inte om något att snedvrida marknaden? YLE gör vad de skall göra och det är att skapa nyheter och nöje i alla olika format för olika medier. Kanske dags att inse det som sades i slutet av 90-talet att Internet kan vara slutet på pappersmedia har mer eller minder blivit verklighet, det har bara tagit längre än vad man gissade att det skulle ta. För vem vill betala för gamla nyheter som man i många fall har läst tidigare? Nå folk har t.ex betalat för ett album på C-kassett, för att sedan köpa vinyl för att sedan köpa CD:n och nu betalar för en fil eller tjänst, när man enkelt skulle kunna konvertera CD:n för att lyssna på telefonen. Människan är korkad och betalar för sin dumhet om och om igen istället för att ta omvägar och tänka utanför boxen. Samma gäller det för företag mediebranshen som är långsam i svängarna eller är ute efter monopol och köper upp andra som är i vägen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter