Förflytta dig till innehållet

Fingerpori-filmen spelas in i Åbo

Fingerporiinspelning. @Miia Outinen


Serien Fingerpori lanserades i Helsingin Sanomat 2007 och har sedan dess spridits till sammanlagt 44 tidningar runt om i landet. Nu blir serien film, och inspelningen sker i Åbo.
Orsaken till att valet av inspelningsort föll på Åbo ligger i att staden har vissa likheter med den fiktiva staden Fingerpori, som också ligger vid havet.
– Åbo är tillräckligt livligt och stadsmiljöerna är inte lika välkända som i Helsingfors. Om vi hade gjort inspelningarna i Helsingfors hade publiken antagit att det är där filmen utspelar sig, berättar seriens skapare Pertti Jarla.
Hur gör man film av en serie?
– Man måste ta fasta på stilen och karaktärerna. Själva storyn är nyskriven, även om vissa detaljer från serien kan återanvändas.
Inspelningarna görs i maj och juni. I huvudrollerna ses bland andra Aku Hirviniemi, Kari Väänänen och Jenni Kokander. Filmen regisseras av Mikko Kouki och produceras av Solar Films. Premiären är beräknad till hösten 2019.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter